Anton van Opzeeland

Anton van Opzeeland

Over Anton van Opzeeland

 

Sinds 1993 woon ik het mooie Oosterhout. Ik ben er getrouwd met Saskia en we hebben we vier kinderen. Onze oudste dochter studeert in Nijmegen en onze drie jongens gaan naar het Frencken en de Meander. Naast dat ik lid ben van de gemeenteraad werk ik bij Rijkswaterstaat en in het weekend ben ik vaak langs de lijn te vinden om te kijken naar of te fluiten bij wedstrijden van onze kinderen.

Ik ben geboren en opgegroeid in Vlaardingen en kom uit een rood nest. Mijn grote voorbeeld is mijn opa. Hij werkte bij SHELL en was bestuurder bij de Industriebond FNV. Zijn verhalen over solidariteit, samen knokken voor een betere toekomst en opkomen voor je medemens maakten grote indruk op mij.

In Oosterhout ben ik actief geweest in de MR van basisschool De Meander en in het bestuur van Oosterhout in Beweging. Ik ben onder de indruk van de organisatiekracht van deze stad en geniet van het moois in en om de stad en de vele evenementen.

Sinds 2010 ben ik lid van de gemeenteraad en heb geleerd wat het is om als partij te winnen maar ook te verliezen en vervolgens weer op te krabbelen. De PvdA heeft de afgelopen vier jaren gebruikt om zelf weer op sterkte te komen en om verbinding te houden met netwerken van de stad. Dat is gelukt en heeft geresulteerd in flink wat invloed op het reilen en zeilen én een lijst met nieuwe, jonge kandidaten.